Over Marjolein

Over Marjolein

Yes, that’s me! Het kleurrijke brein achter Blije Lessen enzo.

Ik heb een aangeboden handicap- het TAR syndroom. Hierdoor weet ik als geen ander hoe lastig school kan zijn- zowel fysiek als mentaal- als je anders bent dan de rest.
Mede door mijn handicap heb ik ervaren hoe gemeen en oneerlijk het school systeem kan zijn.

Zo heb ik in groep 8 een te laag schooladvies gekregen ten opzichte van mijn cito uitslag. De argumentatie toen ging vooral over mijn stille karakter in de klas en verwachtte problemen tijdens het voortgezet onderwijs. Gelukkig bleek deze voorspelling onjuist en bereikte ik, welliswaar via een omweg, het juiste niveau.
Begonnen in een vmbo-tl/ havo brugklas, 2de klas havo, toen naar 3de klas atheneum en dit afgemaakt zonder te doubleren!

Na het atheneum verhuisde ik vanuit een klein dorpje op de Veluwe (Gelderland) naar Utrecht om te gaan studeren aan de UU. Ik heb mijn bachelor Biomedische Wetenschappen behaald. Helaas kwam ik er aan het einde van de bachelor er achter dat het laboratoriumwerk te zwaar was. Gelukkig vond ik presenteren voor een grote collegezaal FAN-TAS-TISCH!
De overstap naar 2de graads biologie docent was daardoor snel gemaakt. Na deze overstap en dreigende veranderingen binnen het onderwijs voor het vak biologie besloot ik om ook mijn bevoegdheid te behalen als wiskunde docent.

Wiskunde docereren is naast presentaties geven een van mijn favoriete bezigheden!

Na mijn korte carriere voor de klas kwam ik er al snel achter dat ik liever als remedial teacher (RT-er) verder wou. Ook frustreerde het mij dat niet alle leerlingen even goed konden meekomen met de uitleg van de lesboeken en ik als docent onvoldoende ruimte had om dit structureel aan te kunnen pakken.

Daardoor besloot ik om in 2015 het roer om te gooien en voor mijzelf te beginnen, Blije Lessen enzo was geboren.
Vandaag de dag houd ik mij vooral bezig met bijles/ coaching en het geven van huiswerkbegeleiding. In de toekomst hoop ik meer samen te werken met diverse scholen en trainingen te geven om zo het onderwijs te verbeteren en toegankelijker te maken voor ALLE kinderen!